Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, οι μαθητές/τριες της Α΄Λυκείου ετοίμασαν και απέστειλαν μία κάρτα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να  την λάβει υπόψη του στην παγκόσμια διάσκεψη COP28  που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου.

Η ιδιαίτερα σημαντική διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα.Το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η ΕΕΠΦ, θα βρίσκονται εκεί προκείμενου να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι μας στην παγκόσμια προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά και δικαιώματα που μοιραζόμαστε όλες και όλοι.

Στην κάρτα οι μαθητές/-τριες αποτύπωσαν την ανησυχία τους για την βιωσιμότητα του πλανήτη μας και επισήμαναν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι πλέον η λύση του προβλήματος που λέγεται «κλιματική αλλαγή», δίνοντας ταυτόχρονα μία συμβουλή σε σχέση με το περιβάλλον, τη φύση και την οικολογία. Η κάρτα ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων για ένα υγιές και μακροχρόνια βιώσιμο περιβάλλον.

Η συμβολή των μαθητών/-τριών στην παγκόσμια διαβούλευση για το κλίμα και το περιβάλλον μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας είναι πολύ σημαντική και στόχο έχει να φτάσει η φωνή των μαθητών όσο πιο ψηλά γίνεται.

Σγουρίδη Αναστασία, Μαθήτρια Α΄ Λυκείου

Φιλιππούση Ελένη, Φυσικός, Αν. Καθηγήτρια