Όταν κάνεις μια ευχή, ελπίζεις! Και όσο ελπίζεις, παλεύεις! Ολόκληρη φιλοσοφία συμπυκνώνεται σε δυο μόνο φράσεις για το πόσο ευεργετική, ακόμα και σωτήρια, μπορεί να αποδειχθεί η εκπλήρωση ενός ονείρου για παιδιά και εφήβους με σοβαρή πάθηση. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.  

Το Ίδρυμα Make-A-Wish, ιδρύθηκε το 1980 στο Φοίνιξ της Αριζόνα, και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία.

Στη χώρα μας πραγματοποιείται η ευχή ενός παιδιού κάθε 36 ώρες. Το σπουδαίο είναι ότι εκτός από τους μικρούς παίρνουν δύναμη και οι γονείς τους, που ξέρουν διαισθητικά πως η χαρά μπορεί να λειτουργήσει σαν φάρμακο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Make-A-Wish υλοποιήθηκε από το 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας προκειμένου να συμβάλει στην εκπλήρωση ευχής ενός παιδιού.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριων στον διαγωνισμό είναι πολύ σημαντική καθώς κατατείνει στην ενίσχυση της συμμετοχής στις δράσεις του οργανισμού και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων για τους σκοπούς που αυτός υπηρετεί, πάντοτε εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των αντίστοιχων σχολικών μονάδων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών και η συμμετοχή στην έκφραση των δικών τους αντιλήψεων, των αισθημάτων προσφοράς και αλληλεγγύης προς τα παιδιά ευχής.

Συγχαρητήρια στον Δωρόθεο Γκαλαγκανίδη εκπρόσωπο της Α Τάξης Λυκείου, όπου με ζήλο και προθυμία ζωγράφισε το Αστέρι της Ευχής το οποίο στάλθηκε στο Ίδρυμα MakeaWish.

Γκαλαγκανίδης Δωρόθεος, Μαθητής Α’ Λυκείου

Φιλιππούση Ελένη, Φυσικός, Αν. Καθηγήτρια