Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου επισκεφτήκαμε την Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, με σκοπό την επιμόρφωσή μας για τον τρόπο λειτουργίας της και την ξενάγηση στις υποδομές της.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Σχολής βρίσκονται στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου – Μεταξάδων και περιλαμβάνουν το κτήριο κοιτώνων ανδρών, το κτήριο κοιτώνων γυναικών, τα διδακτήρια και το διοικητήριο. Ακόμη, διαθέτει αυτόνομο πεδίο βολής και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου οι δόκιμοι αστυφύλακες εκπαιδεύονται στον χειρισμό όπλων και στις τεχνικές αυτοπροστασίας.

Η ξενάγηση μας ξεκίνησε με προβολή βίντεο, το οποίο πληροφορούσε αναλυτικά για το καθημερινό πρόγραμμα των δόκιμων αστυφυλάκων. Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους με τη συνοδεία του Υπαστυνόμου Αθανάσογλου Μιχαήλ, ενώ στην συνέχεια παρακολουθήσαμε ένοπλη ρίψη σφαιρών και επίδειξη οδήγησης αστυνομικών μηχανών στα αντίστοιχα περιφραγμένα πεδία εξάσκησις τους.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Υπαστυνόμου Αθανάσογλου Μιχαήλ

Η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου αποτελεί μία Σχολή στην οποία παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διδάσκονται τεχνικές αυτοπροστασίας και χρήσης όπλων. Παράλληλα δίνει έμφαση στη βελτίωση της φυσικής αγωγής και στην κατάλληλη προετοιμασία στο χειρισμό των όπλων και χρήση αυτών.

 

Κουτιανούδη Φωτεινή, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου

Φιλιππούση Ελένη, Φυσικός, Αν. Καθηγήτρια