Στις 20 Ιουνίου 2018 σε μια μικρή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους απόφοιτους του σχολείου μας, δόθηκε στους μαθητές το λεύκωμα των αποφοίτων 2017-2018. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ για το αρχείο σας. Επικοινωνήστε μαζί μου για το pdf υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλο για εκτύπωση.

Καλό καλοκαίρι.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ1 τάξης που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Move2Learn- Learn2Move, με έπαθλο αεροπορικά εισιτήρια για τη Ρώμη. Στα πλαίσιο του προγράμματος eTwinning συναντηθήκαμε με μαθητές από το Klagenfurt της Αυστρίας στην Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 17 Απριλίου, όπου και συμμετείχαμε σε ένα κοινό αγγλόφωνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων- Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ για την κάλυψη των εξόδων της μετακίνησής μας στην Αλεξανδρούπολη  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Attachments:
Access this URL (https://youtu.be/1H8NOAA_i70)1H8NOAA_i70[ ]0 kB

           

                                                                   Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α

                  

 

 

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους σε όλους τους μαθητές (14) του σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα EUROSCOLA.

Θερμά συγχαρητήρια στο μαθητή της Β΄ τάξης, Τσολακίδη Παναγιώτη,  για τη συμμετοχή του και την εκπροσώπηση του 2ου ΓΕ.Λ Ορεστιάδας στο πρόγραμμα EUROSCOLA. Ο μαθητής μας, μεταξύ 217 μαθητών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακρίθηκε και συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του προγράμματος EUROSCOLA.

Το θέμα, στο οποίο κλήθηκαν οι μαθητές φέτος να αναπτύξουν τις απόψεις τους ήταν:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της: περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι πολιτικές προτεραιότητες και ποιες μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν ώστε η Ευρώπη ενωμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο λειτουργώντας ως μία αποτελεσματική και συνεκτική οντότητα;». 

Ο μαθητής μας μάλιστα, υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που απαρτίζονταν από νέους-μαθητές ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη της Ε.Ε, σχετικό ερώτημα που αφορούσε στις τουρκικές προκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καίριο ερώτημα, για το οποίο έλαβε συγχαρητήρια τόσο από τους νέους-μαθητές ευρωβουλευτές, όσο και από καθηγητές-συνοδούς που παρευρίσκονταν στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα το ερώτημά του θα αποτελέσει και αφόρμηση για μάθημα σε Σουηδικό σχολείο, μετά από σχετικό αίτημα  καθηγητή που παρακολουθούσε τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Είμαστε υπερήφανοι για το μαθητή μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή του. Παράλληλα παροτρύνουμε όλους τους μαθητές μας να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς-προγράμματα και να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους σε όλους τους τομείς. Εμείς θα είμαστε συνοδοιπόροι και αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια.

 

 

Στο παρακάτω συννημένο αρχείο μπορείτε να κατεβάσετε σε αρχείο .zip όλες τις προσφορές για τις εκδρομές ανά τάξη του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2017-2018.