Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018, στον προάυλιο χώρο του σχολείου μας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δαμασκηνού.

 

Το λεύκωμα των αποφοίτων 2016-2017 είναι έτοιμο. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ για το αρχείο σας.  Επικοινωνήστε μαζί μου για το pdf υψηλής ποιότητας κατάλληλο για εκτύπωση.

 

 

Μαθητές της Γ Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Teachers4Europe που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέλαβαν έπειτα από αξιολόγηση την 2η θέση μεταξύ των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και μια από τις υψηλότερες θέσεις Πανελλαδικά.   Το έργο τους έχει τον τίτλο Europe4ArtEurope United in Art. Οι μαθητές προσκλήθηκαν μεταξύ των σχολείων του Βορείου Έβρου να συμμετέχουν στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή με τίτλο «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για τη Δική μας Ευρώπη», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 για τα 60 χρόνια του Erasmus+, και η επιβλέπουσα καθηγήτρια κα Παπαϊωάννου Βασιλική ΠΕ06 προσκλήθηκε να εκπροσωπήσει το 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

 Το eTwinning έργο ‘Movies on the Move’  στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Β1 Τάξης του 2ου ΓΕΛ και στο οποίο συνεργάστηκαν με σχολεία της Αυστρίας και της Πολωνίας, διακρίθηκε αποσπώντας την 3η θέση στον εθνικό διαγωνισμό eTwinning της Αυστρίας για το σχολικό έτος 2016-17. Τα παιδιά πλέον προκρίθηκαν στη β’ φάση του διαγωνισμού Move2Learn, Learn2Move της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο- εμείς θα είμαστε πάντα πλάι τους, αρωγοί στις προσπάθειες και στα όνειρά τους.

Περισσότερα, στην ιστοσελίδα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας

 

http://2ogelorestiadas.simplesite.com/427181830

 

Το 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας συγχαίρει το μαθητή της Α' τάξης Δουλγερίδη Κωνσταντίνο του Ανέστη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ολοκλήρωση της παράστασης "Γιατρός πέρα από τα όρια" που έγινε στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο στις 27-06-2017 με τη δεξιοτεχνία του στο κλαρίνο. 

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης όπως η διαδικασία συμπλήρωσης της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης που θα γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και λοιπά.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 19 Μαΐου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου.